Nieuws

Of je van de F1 houdt of niet, dit is gaaf!

In de Formule 1 is er een sterk gevoel voor bedrijfsidentiteit. 👨‍🎨🎨🏎️💨

Net als in andere sporten, elke stal heeft haar eigen kleuren en wapens, geel en blauw van Renault, wit en rood voor Honda, een bedenkelijke zuurstok roze van Racing Point, de zilver op de Mercedes om niet te vergeten de wereldwijd bekend Ferrari-rood en haar paardje in het schild.

Maar wat gebeurt er als je niet meer opvalt of je een sponsor extra in de watten wil leggen? Ja, inderdaad: ENTER GRAFISCH VORMGEVER!

Formule 1 is een wereld waarin innovatie geregeld geremd ( 😉 ) wordt, technisch maar ook in hoe ver kunnen teams gaan om aandacht te trekken. Per jaar mag je met maar een “livery” (kleurschema/ontwerp) racen. Sommige teams ‘kleden’ hun bolides met gewaagde designs (sponsor blij) voor het seizoen tijdens de testfase, maar dit zien alleen die die hard fans. Echter keren zij altijd terug naar de traditionele teamskleuren. Maar dacht je dat de teams genoegen hiermee nemen? Dacht het niet.

Bij hoge uitzondering wordt het – uiteraard tegen een berg smackaroos – een race met een andere jasje opgetreden.

Hier kijken wij, ontwerpers, ontzettend naar uit!

Ter gelegenheid van anniversaires, hommages of grofweg commerciële belangen worden er de mooiste ontwerpen gemaakt. Zoals je of de film kan zien McLaren gaat racen met de legendarische baby blauw en oranje van zijn partner Gulf (brandstoffen) tijden de Grand Prix van Monaco. Simpelweg prachtig! Kijk ook later in de video naar een aantal One-Off ontwerpen die het wel gehaald hebben. Erg leuk!

Dus, wederom het bewijs dat overal waar je kijkt is er grafische vormgeving. Het kan slow zijn zoals je nu leest in de Facebook layout of razendsnel voorbij flitsend op een F1 racer! Zoals ik altijd tegen mijn klanten zeg: “Open je ogen el laat je verwonderen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.