Toen ik een artikel wilde kopen bij een groot Franse sportswarenhuis, kon mijn geluk niet op, ik had toevallig een waardebon ontvangen ter waarde van €20,- en die kon ik gebruiken voor mijn volgende aanschaf.

Ik vrolijk naar de website. Daar vond ik heel snel mijn artikel. Een veldbed voor de dagen waar ik de Tour for Life ga fietsen.
Hupakee! Aanklikken en in de winkelwagen. Dan de betaalprocedure, alles ging heel soepel tot dat ik moest mijn cadeaubon invoeren.
Op de bon stond letterlijk erop: een bedrag van € 20, geldig tot 22/4/2023, en internet pincode, daaronder en streepjescode en onder de streepjescode en zestiental piepkleine nummertjes.

Op de check-out vroegen ze mij om een pincode geen probleem daar staat erop. Daarna vroegen ze om een kaartcode. Kaartcode? Zullen ze mijn eigen klantenkaart bedoelen?

Ik keurig mijn eigen klantenkaart gepakt, nummer opgezocht, en netjes ingevoerd in het formulier.

Ik druk op enter en ik krijg nul op mijn request.

“Code is niet geldig”

Heb ik de pincode niet goed ingedrukt of mijn klantenkaart nummer klopt niet. Nou ik heb de procedure twee of drie keer herhaald zonder succes.

Nou €20,- op een totaal bedrag van €80,- is een hele hoop korting dus ik ga dat niet voorbij laten gaan. Snel de klantenservice gebeld en gevraagd wat er aan de hand was.
Nou meneer heeft uw waardebon bij de hand. Jazeker wat staat er op? Ik herhalen wat ik steeds heb gehaald nou staat € 20,- geldigheidsdatum internet pincode en daar onder een streepjescode. De meneer aan de klantenservice lijn was heel attent maar het kwam er maar niet uit. Wat zal het zijn dan?
Opeens ging een lampje bij mijn branden zullen ze bedoelen dat het nummer van de streepjescode in plaats van mijn klantenkaart zou ingevoerd moeten worden?
Meneer van de klantenservice zegt: “nou dat weet ik niet meer maar probeer het maar eens.”

Ik heb dat gedaan en ja hoor, hij doet het!

Blij blij blij en toch nog een beetje beduusd. Dit had niet zo lang hoeven te duren.
En hierbij zie je hoe belangrijk het is en goede vormgever te hebben. Want als jij iets wil communiceren moet het kraak helder zijn.
Als men had naast de streepjescode heel eenvoudig gezet ‘kaart’ en 16 cijferige nummer was het niet zo ingewikkeld geweest.
Of in het formulier zeggen ‘streepjescodenummer’, had ik het meteen doorgekregen.

Daarom zijn vormgevers nodig. We maken niet alleen maar mooie dingen maar ook efficiënter.

Dus de volgende keer dat je iets wil uitgeven of aan iemand anders iets vertellen door middel van grafischeuitingen, schroom niet en neem contact met je vormgever.
We besparen jou geld, ergenis en zorgen ervoor dat je tevreden, goed geïnformeerd én blije klanten hebt.