PacoBusteros, auteur op TEQUILA DESIGN | Graphic Translators & Image Makers

Nieuwe privacywet, denk je aan een privacyverklaring op je website?

Posted by | Nieuws | No Comments

Vanaf mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treden. Deze nieuwe privacywet is van toepassing op bedrijven van elke omvang en binnen alle branches die persoonsgegevens verzamelen. De wet stelt strikte eisen aan de bescherming van persoonsgegevens en is bedoeld om privacyrechten te waarborgen en de gegevens te beveiligen.

 

Is deze wet voor jou van toepassing?

Jazeker, als ondernemer ben je voortdurend bezig met persoonsgegevens te ontvangen, verwerken en te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan het contactformulier op je website, een WhatsAppbericht met een contact of een aanvraag per mail. Zelfs een contactenlijst in de cloud bevat persoonsgegevens. Onopgemerkt beheer je een aardige database die dient gewaarborgd en beveiligd worden.
Nog zo’n 2,5 maand voor de AVG-wet van kracht wordt en de Autoriteit Persoonsgegevens boetes uit kan gaan delen. Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Privacyverklaring op jouw website

De AVG-wet verplicht elke website die persoonsgegevens verzamelt om een uitleg (privacyverklaring) over wat gebeurt met die gegevens en hoe die gewaarborgd worden.
Daar ontkom je niet aan als ondernemer. Wij lossen dit graag voor je op, wij maken graag een pagina met de verklaring op jouw website.

Hieronder tref je een checklist privacy en links met meer informatie ter voorbereiding.

Checklist privacy ZZP/MKB

  • Een hoop zaken moesten onder de huidige privacywet, de Wet bescherming persoonsgegevens, ook al geregeld worden. Echt nieuw is het dus niet, maar zorg in elk geval voor het volgende:
  • Update de privacyverklaring. Deze moet nu meer informatie bevatten en gemakkelijker te lezen zijn.
  • Beveilig alle persoonsgegevens goed. Niet alleen met wachtwoorden, maar bijvoorbeeld ook door encryptie.
  • Update verwerkersovereenkomsten met partijen die voor jou gegevens opslaan, zoals een hostingprovider en bedrijven waar je SaaS-producten afneemt.
  • Zorg bij voorkeur dat gegevens binnen de EU staan opgeslagen of anders bij een bedrijf dat de gegevens voldoende beschermd en waar de gegevens niet zomaar door verkeerde overheden kunnen worden opgevraagd.

Soms extra verplichtingen

In de volgende situaties heb je extra verplichtingen:

  • Wanneer je bijzondere gegevens verzamelt, zoals medische gegevens, ras, geloofsovertuiging, seksuele voorkeur.
  • Wanneer je grote hoeveelheden gegevens verzamelt
  • Wanneer je structureel gegevens verzamelt
  • Het verzamelen van gegevens een kernactiviteit is

Bedrijven die handelen in databases met persoonsgegevens hebben daardoor bijvoorbeeld extra verplichtingen. Zorgverleners en coaches ook. Zo valt er nog wel veel meer te verzinnen.

Marketing en privacy

Je mag profielen maken van de gegevens die je hebt, maar deze mogen niet gebruikt worden voor automatische besluitvorming. Je mag dus niet op basis van een profiel software laten besluiten dat de een wel en de ander iets niet ontvangt, bijvoorbeeld. Verder mogen gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt worden waarvoor ze zijn verkregen. Marketing kan overigens wel een gerechtvaardigd doel zijn. Is er sprake van direct marketing, retargeting en dat soort zaken, wees er dan van bewust dat als iemand vraagt daarmee te stoppen, je de verplichting hebt de persoon niet meer op deze manier te benaderen.

 

Wil je een AVGprivacyverklaring op je website vóór 25 mei a.s.?

Bel of What's App ons direct op 06 20 04 35 35 of stuur ons een e-mail.

– Lees hier verder: https://www.charlotteslaw.nl/2018/01/checklist-avg-gdpr-zzp-en-mkb/
© Charlotte’s Law

U bent verplicht om vertrouwelijke informatie op uw website te beveilingen

Posted by | Nieuws | No Comments

We zijn steeds vaker online met je computer, iPad, mobiel en nu ook met smartwatch. Daarbij laten we op websites en apps steeds vaker persoonlijke en financiële gegevens achter b.v. email, creditcard en iDeal. Daardoor wordt de kans groter dat er een keer iets met die gegevens gebeurd! Een beveiligde site of app is dus belangrijk. U kunt dit realiseren met een SSL-Certificaat.

 

Waarom een beveiligde website in het kort!

  • Elke website en app in Nederlands en Europa is wettelijk
    verplicht om vertrouwelijke informatie te beveiligen.
  • Met een HTTPS website kunnen de versleuteld verstuurde
    persoons-, en financiële gegevens niet leesbaar worden onderschept
  • Meer vertrouwen van de website bezoeker omdat
    zij het slotje voor de domein naam zien staan.
  • Beter en hoger in de ranking bij Google
  • Bezoeker ziet de “NIET VEILIG!” waarschuwing niet meer
  • U voldoet netjes aan de Nederlandse en Europese wetgeving
  • Geen hoge kosten… € 29,95 per jaar bij Mihosnet.

Beveiliging van vertrouwelijke informatie verstuurd vanuit uw website is verplicht!

Er staat letterlijk in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp): ‘De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen…’

De aansprakelijkheid ten aanzien van de beveiliging heeft betrekking op alle onderdelen van het verwerken van gegevens. U kunt de volledige tekst van de Wet bescherming persoonsgegevens nalezen op: deze link

 

Een veilige website met een slotje voor uw domeinnaam geeft uw klant meer vertrouwen

Als u op uw website duidelijk laat zien dat hij veilig is d.m.v. een HTTPS verbinding, wekt dat vertrouwen. Bij Google Chrome zie u b.v.: (slotje) Veilig | https://domeinnaam.nl. Als bezoekers in de komende maanden ook leren dat websites met een slotje veiliger zijn dan zonder (http) zullen ze uw website betrouwbaarder vinden en b.v. eerder tot aankoop of contact opnemen overgaan. Ook zie de bezoeker dat u serieus met uw bedrijf en producten bezig bent.

Melding bij onveilige verbinding

Sinds januari 2017 geven de browsers (Apple Safari, Google Chrome, Firefox, Ubuntu en Windows Explorer) een waarschuwing melding als je gebruik gaat maken van een onveilige (http) verbinding. Met een HTTPS verbinding krijgt u of uw website bezoekers deze melding niet.

Persoonsgegevens via internet veilig en versleuteld versturen

Als u uw persoonsgegevens b.v. op een website-formulier invoert worden deze gegevens vanuit uw browser via internet naar de webserver gestuurd. Als deze (data)gegevens via een https-verbinding verstuurd kunnen deze niet gelezen, aangepast of gekopieerd worden. Met een SSL-Certificaat wordt de informatie versleuteld heen en weer gestuurd. Bovenin de browser, voor uw domeinnaam is dan ook een slotje te zien.

 

Google vind een website met HTTPS beter

De inhoud van uw website is het belangrijkst voor de ranking (plaats in zoekresultaten) in de zoekmachine Google maar omdat uw website via een HTTPS-verbinding sneller laad helpt dat ook weer een beetje.

 

Een SSL-Certificaat kost 27,95 per jaar.

Het implementeren van een SSL-Certificaat is eenvoudig. Wij doen dit i.s.m. Mihosnet en MijnDomein. Na de activatie zetten wij alle bestanden over op de https verbinding. Met https ziet u op al uw pagina’s een slotje voor de domeinnaam staan. De meeste website’s kunnen wij binnen +/- 2 uur overzetten. De kosten voor het SSL Certificaat is 27,95 ex. btw per jaar en wordt door Mihosnet direct aan u gefactureerd. Bel of mail met ons voor een gespecificeerde prijsopgave.

 

DIRECT AANVRAGEN

Wilt u ook een veilige HTTPS verbinding op uw website?

Bel of What's App ons direct op 06 20 04 35 35 of stuur ons een e-mail.