Nieuws

5 Lessen die ik geleerd heb als ondernemer

Waarom ben ik zelfstandig ondernemer geworden?

Op een heel specifiek moment weet je het, ik word ondernemer. En de vraag is wat er vooraf ging en wat mij bewoog om de stap te nemen. Hieronder lees je mijn verhaal.

In 2006 was de bom gevallen. Christa, mijn partner, was ernstig ziek geworden en ik werkte als art director bij een gerenommeerd reclamebureau. Zoals je je kan voorstellen alles stond op zijn kop en ik begon mijzelf vragen te stellen:
Wat gebeurt in de organisatie?
Wat ervaren de klanten van mijn werk?
Doe ik het nog steeds met passie en overgave?
Kortom, wat vind ik belangrijk?

Ik merkte vooral dat klanten niet kregen wat zij nodig hadden. Ze ontvingen een prima, trendy en goed in elkaar gezet product én er ontbrak iets… Hun eigen idee en visie.

En dat was niet gek, als je je bedenkt dat de klanten waren aan het praten met de account manager van het reclamebureau, de account manager mij aan het ‘briefen’ was en uiteindelijk moest ik aan de ontwerpers uitleggen wat de klant wilde. Een ‘gebrokentelefoonspelletje’ in bijna alle gevallen.

Op een middag onderweg naar huis en op het punt van bijna breken met mijn werkgever, stond midden in de berm een gigantisch reclamebord, normaal gesproken kijk ik ernaar als ontwerper om te zien wat mijn collegavormgevers er van maken, maar deze keer niet. Levensgroot stond erop in dikke chocoladeletters: WAAR WACHT JE OP? BEGIN NU!
Toe wist ik het, ik word zelfstandig ondernemer.

De volgende week zat ik bij de Kamer van Koophandel om Tequila Design te registreren.

Ik ben enorm blij dat ik heb mijzelf de kans gegeven om een onderneming te bouwen die heel veel heeft geleerd van mijn tijd in dienst maar vooral vanwege het feit dat het staat voor wat ik ben en uitdraag.

Wat ik geleerd heb en dagelijks gebruik bij Tequila Design:

Bedrijfsmotto

Jij als klant weet ALTIJD wat jij wil, alleen kan jij dat nog niet zog goed uiten en ‘op papier zetten’.

Korte lijnen

Om jou als klant het beste te kunnen bieden is het essentieel om jou heel goed te kunnen begrijpen. Persoonlijke aanpak zorgt dat je je comfortabeler voelt en daardoor ontvang ik alle benodigde informatie voor het project.

Het hoort leuk te zijn!

Het ontwerpen van een idee naar een grafische uiting hoort een feestje te zijn, ook voor jou als klant. Hoe leuk is het om het idee, dienst of product vorm te geven zodat optimaal onthouden en begrepen wordt? Supergaaf!

Spiegeltje spiegeltje

Jij hoor je 100% jezelf te herkennen in alle uitingen die door jouw bedrijf naar buiten worden gebracht. Dat betekent dat je consequent en congruent door jouw klanten wordt ervaren.

Heart and soul

Als jij precies kan communiceren met je huisstijl, folder, brochure, website waar je voor staat dan is er weinig uitleg nodig. Mensen zullen ervaren dat jouw boodschap een hart en een ziel heeft.

Heb jij het gevoel dat je bedrijfsimago een opfrisbeurt kan gebruiken? Wil je een persoonlijke benadering met een vleugje chilipeper en een flinke shot creativiteit? Bel, app, dm, insta of link mij en ik laat je zien waar ik goed in ben. Koffie is heerlijk hier… dus.

Ik ben superbenieuwd naar jouw verhaal, ik zie het graag in de comments.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.